Psihološko savjetovalište

PETI SAJAM MENTALNOG ZDRAVLJA

Fakultet za psihologiju i Psihološko savjetovalište za mlade Univerziteta “Bijeljina” u saradnji sa Odjeljenjem za društvene djelatnosti gradske uprave Bijeljina, organizovali su peti po redu Sajam mentalnog zdravlja, pod nazivom “U zdravom duhu, zdravo tijelo”. Sajam je održan u srijedu, 28.02.2018. godine, sa početkom u 12 časova, na Univerzitetu “Bijeljina”, Bijeljina.

Cilj Sajma bio je da ukaže na različite aspekte mentalnog zdravlja, tako što će na jednom mjestu okupiti i prikazati aktivnosti koje na različite načine doprinose zaštiti i unapređenju mentalnog zdravlja (nauka, obrazovanje, zdravstvo, kultura, umjetnost, stvaralaštvo, sport…), ali i da promoviše zdrave modele života.

Ovogodišnji Sajam okupio je oko 140 izlagača, na 23 štanda i preko 300 posjetilaca. Kao i prethodnih godina, učenici završnih razreda srednjih i osnovnih škola, imali su priliku da organizovanim prevozom dođu i posjete Sajam.

Nakon uvodnih riječi predstavnika Univerziteta „Bijeljina“ i Odjeljenja za društvene djelatnosti gradske uprave Bijeljina, prisutnima se na svečanom otvaranju Sajma, obratila direktorka Studentskog Kulturnog Centra Niš, Dragana Petković. Ona je ovom prilikom čestitala organizatorima, izrazila zadovoljstvo i podržala nastavak uspješne saradnje u budućim zajedničkim aktivnostima Univerziteta i Studentskog Kulturnog Centra. Zahvalnost na ukazanoj prilici da i ove godine Psihološko savetovalište za studente iz Niša, bude dio Sajma, izrazio je i njegov koordinator doc. dr Dušan Ranđelović, koji je predvodio grupu volontera Savetovališta iz Niša i čiji je kratki film „Doživi svet mojim očima“ upotpunio otvaranje Sajma. Uz zahvalnost volonterima Psihološkog savjetovališta za mlade Univerziteta „Bijeljina“, na uloženom trudu i radu, rukovodilac Savjetovališta, Jelena Jovanović, dip. psiholog i psihoterapeut, proglasio je peti Sajam mentalnog zdravlja otvorenim.

Sajam je ove godine proslavio svoj peti rođendan, a u njegovim aktivnostima učestvovalo je više stotina izlagača i par hiljada posjetilaca. Ova sada već tradicionalna i prepoznatljiva aktivnost Univerziteta „Bijeljina“, bila je ne samo prilika da pojedinci i institucije koje se bave različitim oblicima rada sa mladom populacijom, prikažu svoj rad, već i prilika za zabavu i druženje.

Uz želju da naredne godine budemo još kreativniji i zanimljiviji, veliku zahvalnost upućujemo svim medijskim kućama koje su interesovanjem za ovaj događaj dale svoj doprinos zaštiti i unapređenju mentalnog zdravlja mladih.

Zahvaljujemo se svim izlagačima što su svojim aktivnim učešćem i ovaj Sajam učinili posebnim. Nadamo se da je svaki posjetilac Sajma uspeo da pronađe nešto za sebe i sa sobom ponese nezaboravno i korisno iskustvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *